Rensa utrymmet: En guide till hur raderar man spel på Nintendo Switch

I takt med att digitala inköp av spel ökar på Nintendo eShop, uppstår ofta behovet av att frigöra utrymme på konsolen. Detta kan vara en nödvändighet för att fortsätta njuta av de senaste titlarna utan …

Rensa utrymmet: En guide till hur raderar man spel på Nintendo Switch

I takt med att digitala inköp av spel ökar på Nintendo eShop, uppstår ofta behovet av att frigöra utrymme på konsolen. Detta kan vara en nödvändighet för att fortsätta njuta av de senaste titlarna utan begränsningar. Att förstå hur raderar man spel på Nintendo Switch är avgörande för att hantera den begränsade lagringskapaciteten. Genom att ta bort eller arkivera spel kan du effektivisera din konsols lagringsutrymme och hålla din spelsamling aktuell.

Steg-för-steg: Radera spel från din konsol

Att ta bort ett spel från din Nintendo Switch är en enkel process som kan utföras på några få steg:

 1. Sätt på din Nintendo Switch och navigera till ’Inställningar’.
 2. Scrolla ner och välj ’Datahantering’.
 3. Välj ’Programvara’ från de tillgängliga alternativen.
 4. Bläddra igenom listan över nedladdade spel och välj det du vill ta bort.
 5. Tryck på ’Radera programvara’ för att helt ta bort spelet och dess ikon från startskärmen, eller välj ’Arkivera programvara’ för att behålla ikonen samtidigt som spelet tas bort.

Spara data vs. Radera spel

Det är viktigt att skilja på att radera ett spel och att radera sparat data. När du tar bort ett spel från din konsol påverkas inte det sparade datat; det är knutet till ditt Nintendo-konto och kan återställas om du laddar ner spelet igen. Om du vill behålla spelet men inte dess data, kan du gå till ’Datahantering’, välja ’Spara data’ och sedan ’Radera spara data’ för det specifika spelet.

Maximera lagringsutrymmet med microSD-kort

För att hantera ditt spelbibliotek mer effektivt kan du använda ett microSD-kort. Detta är ett utmärkt sätt att utöka lagringskapaciteten utan att påverka konsolens prestanda. När du har ett microSD-kort kan du följa dessa steg för att flytta spel mellan konsolens interna minne och kortet:

 1. Sätt in ditt microSD-kort i konsolens kortplats.
 2. Gå till ’Inställningar’ och sedan ’Datahantering’.
 3. Välj ’Flytta data mellan system/minneskort’.
 4. Välj de spel du vill överföra och följ instruktionerna på skärmen.

Återladda dina favoritspel

Om du ångrar borttagningen av ett spel eller vill spela det igen efter att ha arkiverat det, är det enkelt att ladda ner det på nytt:

 1. Öppna Nintendo eShop på din konsol.
 2. Välj användarprofilen som spelet köptes med.
 3. Navigera till ’Redan köpt’ eller leta upp spelets ikon på startskärmen om det är arkiverat.
 4. Välj spelet och tryck på ’Ladda ner’ för att installera det på konsolen igen.

Optimera din spelupplevelse på Switch

Genom att följa dessa steg och utnyttja de tillgängliga lagringsalternativen kan du effektivt förvalta ditt spelbibliotek på Nintendo Switch. Att ha tillräckligt med utrymme för nya nedladdningar är avgörande för en optimal spelupplevelse. Att investera i ett microSD-kort är en praktisk lösning för spelentusiaster som vill behålla en mångsidig samling digitala spel.

Att radera spel kan ses som en möjlighet att återupptäcka din konsol och utforska nya spelupplevelser. Med ett välskött spelbibliotek är din Nintendo Switch alltid redo för nästa stora äventyr i din handflata.

Source: Eloutput